Durata: 1D
Deplasarea catre insulele venetiene se poate face, evident, doar cu vaporul.
Aşa-numitele vaporetti şi motoscafi operate de ACTV(sistemul public de transport) sunt la îndemână în acest sens. Un abonament de o zi costa 20 EUR/persoana. Cam scump ar spune unii(si asa am zis si noi la inceput), insa ne-am dat seama pe parcurs ca isi face toti banii. De la casierie ne-au dat si o harta a rutelor acestor vapoare, extrem de utila!
Prima destinatie aleasa a fost si cea mai indepartata: Burano. Punct de plecare: statia Fondamente Nove.

Burano
Durata: 2h
Dupa ~40 de minute de mers cu vaporul am ajuns in micuta insula Burano. Sincer nu ne-am asteptat la explozia de culori pe care am gasit-o.
Casele, frumos si divers colorate iti fac parca cu ochiul la fiecare pas. Dupa fiecare colt te intampina un nou curcubeu. (localnicii pot vopsi fatadele doar cu aprobarea primariei).
Renumita pentru atelierele sale de dantelarie, la fiecare pas se gasesc magazine care isi expun rodul-muncii dantelareselor spre vanzare. In biletul Musem Pass cumparat din timp era prinsa si intrarea in micul Muzeu al Dantelei din Burano, unde am regasit istoria sa, dar si exponate lucrate parca la microscop.

Torcello
Durata: 1h
Din Burano, dupa ~20 minute, vaporasul ne lasa pe mai putin cunoscuta, dar cocheta insula Torcello.  Principalele obiective de pe insula sunt: Catedrala Danta Maria Assunta, Biserica Santa Fosca si Muzeul dell’ Estuario di Torcello. Am intrat doar in Biserica Santa Fosca, preferand sa ne plimbam alene pe marginea canalelor. In drum spre debarcader nu am ratat o fotografie pe Podul Diavolului(un pod fara balustrade),
plin de legende.

Murano
Durata: 3h
Vaporul ne duce rapid din Torcello in Murano, faimoasa insula a sticlei. Invatati cu linistea din Torcello, aici ne-a ibit parca furnicarul de turisti, magazine de sticlarie si canale extrem de animate. Intram in cateva magazine pentru a lua cateva amintiri, insa ramanem uimiti de frumusetea lucrurilor de aici si tratam restul de magazine ca niste mici muzee :).
Asta pana cand, dupa cateva poduri peste canale, strecurandu-ne printre turisti, ajungem la adevaratul Muzeu al Sticlei din Murano, unde descoperim istoria acestui mestesug care a facut insula atat de renumita. Cu o gustoasa inghetata in mana admiram Cometa di Vetro.

Drumul catre Venetia ne duce pe langa Cimitirul San Michele, locul de veci al venetienilor, care, din afara, fiind inconjurat de ziduri, pare o fortareata.

E deja dupa-amiaza, insa mai avem timp sa profitam de abonamentele noastre de o zi pentru a face un tur al lagunei pentru a admira frumoasele poduri venetiene si extraordinarele palate venetiene care marginesc canalele. O binemeritata pauza in Bazilica Santa Maria della Salute ne aduce in ipostaza de a fi incantati de pregatirile pentru un concert de muzica clasica.
Profitand de extrem de bine-pus la punct sistem public de transport, ajungem in punctul initial al zilei: gara din Venetia.

Acestea fiind spuse…Ciao, Venetia!..Ciao, bella!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


CAPTCHA Image
Reload Image