Durata: 8D
"The plan" :-)
„The plan” 🙂

Taramul unde „la vita e bella” si leaganul „dolce far niente”.
Trecusera deja sarbatorile de iarna ne era dor deja de o „on foot holiday”, desi eram siguri ca o sa ne para rau la un moment dat 🙂
Mai ramanea de ales destinatia si perioada. De mult doream sa (re)vedem nordul Italiei, asa ca destinatia a fost partea simpla a ecuatiei. Perioada in schimb a fost ceva mai greu de ales. Ne-am decis la perioada Pastelui ortodox, cand aveam mai multe zile libere, iar vremea, din statistici pare excelenta in destinatia noastra. O prima parte s-a rezolvat. Mai ramaneau biletele de avion: in general cautam avioane care sa ajunga dimineata la destinatie, iar, pentru plecare, sa decoleze tarziu, pentru a nu pierde nici o zi.
Intr-o primavaratica zi de ianuarie am gasit o oferta si ne-am luat mult doritele bilete.

Acum urmeaza planul calatoriei.
Desi fiecare catun al Italiei are propria sa istorie si, probabil, ti-ar lua o viata intreaga in a-i deslusi frumusetile si specificul, noi ne-am decis sa petrecem cate o zi in cate un oras/regiune, incercand sa descoperim „la picior” primavara italiana.

Deoarece avionul ateriza pe aeroportul Bergamo ne-am decis sa vedem prima data acest mic si frumos orasel.

Punctul central al tuturor calatoriilor noastre am decis a fi Verona, unde prigoana post-revolutionara a impins numeroasi romani si unde, prin urmare, aveam si noi cazarea asigurata, dar care este si forte bine asezata in mijlocul nordului Italiei.
De aici urma sa ne pornim raidurile catre: Venetia, Florenta, Pisa, Cinque Terre, Genova. Asta dupa ce am strabatut la pas Bergamo si Brescia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


CAPTCHA Image
Reload Image