Dimineata in Bergamo

1
797
Durata: 3h

Din aeroportul Bergamo, autobuzul te duce rapid pana in mijlocul micului oras Bergamo.

Oboseala trezirii matinale trecu repede cand coboram langa gara din oras si vedem, nu departe, orasul vechi inaltandu-se pe deal.

Parea mai aproape decat s-a dovedit a fi, insa funicularul ne-a ajutat sa urcam in orasul vechi(upper city), introducandu-ne intr-o atmosfera parca medievala (spre norocul nostru biletul de autobuz de la aeroport in oras era valabil si la funicular).

Nu ne-am propus sa intram in nici un muzeu/galerie ci doar sa savuram putin linistea si frumusetile parca antice ale orasului.

Ne-am plimbat prin Piazza Vecchia, am incercat sa deslusim calendarul solar pavat pe dalele din piata, am savurat medievalul zonei intrand si savurand exteriorul si interiorul magnifice ale frumoasei Catedrale Sant’Alessandro si ale capelei Santa Maria Maggiore. Pana cand s-a deschis si micuta capela Colleoni am hoinarit pe stradutele inguste ale orasului ce statea sa se trezeasca mai mult mirosind decat mancand niste painici cu stafide dintr-un butic matinal.

La plecare, trecand prin poarta Sant’Alessandro de zidurile vechiului oras, am regasit efervescenta orasului modern. Gandul ne era deja la urmatoarea destinatie: Brescia!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


CAPTCHA Image
Reload Image